Založ si blog

Úcta k chránenému slobodnému prejavu?

Tlačová tajomníčka Bieleho domu, Jen Psaki, na piatkovom brífingu uviedla, že ‚domáci násilný extrémizmus je vážnou, ale tiež rastúcou hrozbou súčasnej národnej Americkej bezpečnosti’! Administratíva je pripravená čeliť tejto hrozbe s potrebným odhodlaním a rešpektovaním ústavou chráneného slobodného prejavu a politických aktivít! Ako?

1. Biden vyzval riaditeľa Národnej spravodajskej služby, aby už vypracoval ‚komplexné hodnotenie hrozieb’. 2. Rada národnej Americkej bezpečnosti vybuduje spôsobilosť čeliť ‚domácemu násilnému extrémizmu‘ alebo, ako to nazývajú, DVE. 3. Bude potrebná koordinácia riešenia otázky DVE v rámci federálnej vlády Spojených Štátov.

Ale v krajine, kde sú internetoví giganti ťahaní pred Kongres s požiadavkou, aby urobili viac pre cenzúru slobodného prejavu a politických aktivít svojich používateľov, ktorí sú aj považovaní za protivníkov-republikánov, je ťažké si predstaviť, že sa prejaví veľká ‚úcta k ústavou chránenému slobodnému prejavu a politickej aktivite’!

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3855247x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie