Založ si blog

V prípade, že sa mýlime o zlatom kove!

Rekordné fiškálne a menové stimuly v roku 2020 boli pre zlato dobré. Špičkový sledovací ETF, SPDR Gold Trust (GLD), bol k dnešnému dňu uzavretia celkom 28,03% medziročne zvýšený, čo takmer zdvojnásobilo výkon S&P 500!

Algoritmus výberu zabezpečenia spoločnosti Portfolio Armor, ktorý využíva sentiment na trhu s možnosťami na zaradenie najlepších výkonov v priebehu už nasledujúcich šiestich mesiacov, je momentálne na vzostupe.

Existuje však nejaké skutočné nebezpečenstvo pre tento žltý kov? V  nedávnom stĺpci Arkadiusz Sieron, PhD poukázal na možný medvedí scenár zlata: Pri deflácii v eurozóne sú ďalšie menové opatrenia iba otázkou času.

Okrem toho v mnohých európskych krajinách zasa dochádza k opätovnému vzplanutiu koronavírusovej infekcie, čo môže znížiť dôveru investorov a spotrebiteľov a spomaliť aj hospodárske oživenie, podľa európskej centrálnej banky.

Za takýchto okolností je viac než isté, že Christine Lagardeová uľahčí jej postoj. Pre zlato je to zlá správa, pretože sa budú zväčšovať rozdiely medzi menovými politikami v USA a eurozóne, čo podporí americký dolár voči euru a zlatu.

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

Japonsko nechce krv nakazenú vakcínou!

24.03.2024

Prijatie transfúzie krvi od jedincov očkovaných proti CO-19 by mohlo predstavovať zdravotné riziko pre neočkovaných príjemcov, a pretože podľa len nedávnej štúdie z Japonska sú medzi očkovanými ľuďmi na celom svete hlásené početné nežiaduce reakcie. Mnohé národy uviedli, že používanie mRNA vakcíny viedlo k trombóze po očkovaní a následnému kardiovaskulárnemu [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,383
Celková čítanosť: 3814283x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie