Založ si blog

Hnutie zabrániť plateniu polície v USA

Keď policajti činní v trestnom konaní v celej krajine naďalej týrajú pokojných demonštrantov v celonárodných protestoch vyvolaných zabitím Georga Floyda v Minneapolise minulý týždeň, podpora na zabránenie financovania polície stúpa, keď Američania čoraz viac trpia rasizmom a násilím tejto inštitúcie.

‚Vo chvíľach krízy, ľudia chcú služby a zdroje, ktoré idú priamo na pomoc ľuďom, nie polícia, ktorá špehuje, týra a nás zabíja’, spoluzakladateľ hnutia Black Lives Matter Melina Abdulah povedala časopisu Guardian. Vražda Floyda štyrmi policajnými dôstojníkmi v Minneapolise 25. mája slúžila ako katalyzátor pre povstanie!

Ako portál Spoločné Sny v stredu tohto týždňa ukazuje, väčšina Američanov verí, že hnev a akcie protestujúcich sú aspoň čiastočne oprávnené, vrátane spálenia v Minneapolis policajnej budovy minulý týždeň. Aktivisti už dlho žiadajú o vrátenie prostriedkov z polície v rámci riešenia nespočetných problémov inštitúcie. 

Vo výzve na vrátenie finančných prostriedkov, ktorú tradične väčšinoví liberáli a konzervatívci považujú za okrajovú pozíciu, sa v súčasnosti prejavuje široká podpora verejnosti i politikov.  Zvyšujúca sa podpora sa prejavuje tým, že obrazy a videá polície útočiacej na pokojných demonštrantov a nevinných okoloidúcich sa naďalej šíria.

Cez sociálne médiá, keď demonštrácie vstúpili do ich desiateho nasledujúceho dňa vo štvrtok. V NY boli mieroví aktivisti zbití policajnými obuškami a zdálo sa, že policajti tiež náhodne útočia na okoloidúcich. Strana pracujúcich vyhlásila, že skupina nepodporí žiadneho kandidáta, ktorý by sa zaviazal k financovaniu NYPD.

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3854465x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie