Založ si blog

Boli sme obdivuhodne stvorení!

 

Stvoriteľ urobil človeka, svojho pozemského syna s obdivuhodnými, pozoruhodnými schopnosťami! V prvom rade ho obdaril s úžasnou schopnosťou premýšľať! A vďaka tomu môžeme v našom živote riešiť rôzne problémy a zároveň plánovať do budúcnosti, tvoriť a budovať a inšpirovať!

A tešiť sa zo života a z vecí okolo nás. Dal nám aj silu, aby sme mohli efektívne uskutočniť naše plány a dosiahnúť ciele, ktoré sme si stanovili. Okrem toho a mnohých ďalších vlastností, človek bol obdarený svedomím, to jest vrodeným zmyslom pre to, čo je správne a čo je nesprávne!

Vďaka tomu sa môžeme vyhýbať zlému konaniu a napraviť chyby, ktoré sme urobili. A preto nás Stvoriteľ vo svojom Slove opakovane povzbudzuje, aby sme svoje schopnosti využívali správne a tak sa tešili zo života! Preto v Hebrejských Písmach medzi iným môžeme čítať:

‘Plány usilovného vedú určite k výhode’ alebo ‘všetko, čo nájde tvoja ruka robiť, rob celou svojou silou’! Ale aj v Gréckych Písmach nachádzame niečo podobné: ‘Kým máme na to príhodný čas, robme dobro všetkým’ a ‘Podľa toho, aký dar kto dostal, používajte ho tak, že si navzájom slúžite’!

Náš Stvoriteľ, nebeský Otec, ktorý je tiež Zvrchovaný Vládca celého vesmíru, teda od nás chce, aby sme sa zo všetkých síl snažili využívať svoje schopnosti a všetky svoje osobné dary, ktoré sme od neho získali, či ich poznáme alebo este nie, na úžitok druhých i nás samých!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3868066x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie