Založ si blog

Neexistuje planéta B!

“Bratia, čo sa týka časov a období, netreba vám nič písať. Veď sami veľmi dobre viete, že Jehovov deň prichádza presne tak ako zlodej v noci. Keď povedia: ‘Mier a bezpečie!’, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú. Bratia, vy však nie ste v tme, aby vás ten deň zastihol, ako by zastihol zlodejov, lebo všetci ste synmi svetla a synmi dňa. Nepatríme noci ani tme!”

Tieto slová denno-denne nadobúdajú čoraz väčší a zmysluplnejší význam pre nás žijúcich v 21. storočí tohto nespravodlivého systému vecí, ktorý sa nielenže blíži k neodvrátiteľnému bankrotu, ale zároveň ničí naše jedinečné životné prostredie! Počas návštevy francúzskeho prezidenta Macrona do USA, prezident povedal členom Kongresu medzi iným aj tieto veľlmi bolestivé, ale skutočne významné slová:

‘Znečisťovaním oceánov, nezmierňovaním množstva oxidu uhličitého v atmosfére a ničením našej jedinečnej biodiverzity na našej planéte, efektívne ju zabíjame’! A potom dodal ďalšie, ešte významnejšie slová v súlade s horeuvedeným citátom, ktoré opoziční členovia USA vlády a komerčné firmy podporili naozaj veľkým potleskom za podpory všetkých demokratov prítomných v kongrese: ‘neexistuje planéta B’!

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

Biden ruší študentský dlh pre 277 000!

13.04.2024

Prezident US v piatok oznámil, že zruší federálny študentský dlh viac ako 277 000 Američanom, čo sa rovná približne 7,4 miliardy dolárov. No to by ale zvýšilo celkovú sumu, ktorá sa už aj tak považuje za klasické kupovanie hlasov pred novembrovými prezidentskými voľbami, na viac ako 153 miliárd dolárov, čiže odpustenie dlhu 4,3 milióna ľudí! Začiatkom týždňa J. [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,399
Celková čítanosť: 3848707x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie