Založ si blog

Ku kázaniu o Kráľovstve od politiky

Bol oboznámený s teológiou oslobodenia, verte alebo nie, farárom! Myšlienka mu imponovala, pretože obsahovala sľuby pre oslobodenie ľudstva od útlaku. Stal sa aktivistom, naučil sa organizovať protesty, pochody a rôzne kampane protestov občanov v krajine, kde vyrástal.

Ale zároveň, bez toho, aby si to sám uvedomil, rád vyučoval deti z knihy Počúvať Veľkého Učiteľa, ktorú mu niekto podaroval! Kniha obsahovala praktické rady, ako by sa ľudia mali chovať, okrem iného ako zároveň poslúchať vládnuce autority! Potom začal uvažovať a porovnávať rozdielne ideológie a myšlienky.

Jedna myšlienka, ktorá ho trápila bola, že prečo sa zástancovia teológie oslobodenia nedržia Ježišových vysokých morálnych noriem a prečo niektorí zabúdajú celkom na utláčaných a chudobných, keď sa oni sami dostanú k moci vládnucich vrstiev? Aký to veľký protiklad v praktickom živote!

Postupne sa začal vyhýbať aktivistom a keď sa mu naskytla možnosť bezplatného biblického štúdia, prijal ju s veľkým záujmom! Len vtedy spoznal skutočnú pravdivú odpoveď, prečo je ľudstvo utláčané a ako bude v krátkej budúcnosti oslobodené od všetkého zla, vrátane možnosti večného života v dokonalosti!

Aj keď do istého času navštevoval stretnutia, ktoré organizovala katolícka cirkev, kde sa rozoberali otázky viery a tiež politiky. Tam sa presadzovala myšlienka, že viera a politika sú jednoducho dve strany tej istej mince! Všimol si tiež, že medzi svedkami nikto nefajčil, nepil a nehovoril neslušné vtipy.

Len potom, keď si sám uvedomil, na základe vlastného pozorovania a porovnávania, že nielen teológia oslobodenia, ale ani vôbec nijaká iná politika, bez rozdielu ako bola pomenovaná a aké politické ciele mala, nemohla byť riešením všetkých problémov a všetkých chudobných celého sveta!

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,403
Celková čítanosť: 3863199x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie