Založ si blog

Ako mohol dokonalý anjel zhrešiť?

Aby sme pochopili odpoveď na túto mnoho tisíc-ročnú otázku, musíme vedieť definíciu dokonalosti alebo jej základnému porozumeniu! Pravda je taká, že iba Boh je dokonalý v absolútnom zmysle slova! Dokonalosť kohokoľvek alebo čohokoľvek iného je relatívna. Napríklad nôž môže byť dokonalý na krájanie mäsa, ale jedli by ste ním polievku? Vec môže byť dokonalá iba vzhľadom na účel, na ktorý bola urobená.

Božím zámerom bolo, aby sa prostredníctvom Adama zem naplnila inteligentnými ľuďmi so slobodnou vôľou. Tí, ktorí by si chceli rozvíjať lásku k Bohu a k jeho cestám, by to dali najavo tým, že by sa rozhodli poslúchať jeho zákony. Poslušnosť teda nebola do ľudskej mysle naprogramovaná, ale mala prameniť zo srdca! mala byť dobrovoľná! Preto ak by Adam nemal schopnosť zvoliť si neposlušnosť, bol by v skutočnosti nedokonalý.

Všetky Jehovove diela sú dokonalé! Nie je a nemôže byť pôvodcom nespravodlivosti; nestvoril teda nikoho zlého. Ten, ktorý sa stal Satanom, bol pôvodne dokonalým duchovným Božím synom. Keď Ježiš hovoril, že Diabol ´nestál pevne v pravde´, naznačil tým, že v istom čase bol ´v pravde´. Ale tak ako všetci Boží inteligentní tvorovia aj tento duchovný syn bol obdarený slobodnou vôľou. Zneužil svoju slobodu voľby!

Dovolil, aby sa v jeho srdci rozvinul pocit vlastnej dôležitosti, začal túžiť po uctievaní, ktoré patrilo jedine Bohu, a tak podnietil Adama a Evu, aby počúvali jeho, namiesto aby poslúchali Boha. Teda svojím spôsobom správania sa sám stal Satanom, čo znamená protivník a Diabol, čo znamená luhár! Tento nebeský tvor vzniesol vážne sporné otázky, ktoré sa počas nasledujúcich tisícročí dokonale vyriešili!

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3864474x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie