Založ si blog

Mikróby vyhrávajú vojnu globálne!

V polovici minulého storočia, v 50. a 60. rokoch sa začalo vo vedeckej komunite oslavovať víťazstvo nad infekčnými chorobami! V roku 1972 laureát Nobelovej ceny Macfarlane Burnet spolu s Davidom Whitom napísali: ´Najpravdepodobnejšia predpoveď je, že budúcnosť infekčných chorôb bude veľmi temná´! A mnohí verili, že také choroby budú úplne odstránené!

A taký pocit, že infekčné choroby budú v podstate totálne porazené, viedol mnohých zodpovedných pracovníkov v medicinskej opatere k zveličenej a neoddôvodnej sebadôvere! Príklad: Jedna zdravotná sestra si všimla, že niektoré mladšie sestry začali zanedbávať základnú hygienu. Keď im pripomenula, že si majú umyť ruky, odvrkli: ´Neboj sa, teraz máme antibiotiká´!

Spoliehanie sa na antibiotiká a ich nadmerné užívanie malo katastrofálne následky! Infekčné choroby nielenže nezmizli, ale vrátili sa s väčšou silou a stávajú sa hlavnou príčinou úmrtí vo svete! Škodlivé baktérie ukázali, že majú úžasný obranný systém! Vedci s hrôzou zistili, že baktérie si medzi sebou dokážu vymieňať gény a baktérie rôznych druhov získali odolnosť voči mnohým liekom!

Akoby toho ešte nebolo dosť, v 90. rokoch 20. storočia štúdie ukázali, že niektoré baktérie si môžu vytvoriť odolnosť voči viacerým liekom samy. Aj keď sa stretnú len s jedným druhom antibiotík, získajú odolnosť voči viacerým antibiotikám, prírodným aj syntetickým. Baktérie nie sú jediné mikroorganizmy, ktoré získali odolnosť voči liekom používaným v medicíne.

Mikroorganizmy, čiže mikróby, sú najjednoduchšie formy života. Majú takú úžasnú prispôsobivosť, že dokážu prežiť aj tam, kde by nič iné neprežilo. Nachádzajú sa pri vulkanických prieduchoch na dne oceánu i v zamrznutých arktických vodách. V súčasnosti odolávajú najintenzívnejšiemu útoku zo všetkých — liekom s antimikrobiálnym účinkom!

V roku 2001 WHO navrhla globálnu stratégiu boja proti antimikrobiálnej rezistencii. Ale Ako hlavná prekážka v riešení zdravotníckych problémov spomínaný dokument WHO uviedol finančný zisk! Navyše choroby — a teda aj rezistencia — sa šíria v takých podmienkach, ako sú občianske nepokoje, chudoba, hromadná migrácia a degradácia životného prostredia. V takých podmienkach infekčné choroby ohrozujú veľké množstvo ľudí! A ľudské vlády nikdy neboli a nie sú schopné ich vyriešiť!

 

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3868215x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie