Založ si blog

Väčšie zázraky ako v 1. storočí

Je možné, že dnes žijeme v čase väčších zázrakov ako v prvom storočí? Áno, podľa slov Ježiša Krista svojim apoštolom v prvom storočí, keď im povedal: ´Pravdivo vám hovorím: Kto prejavuje vieru vo mňa, ten bude tiež konať skutky, ktoré ja konám a bude konať väčšie skutky ako tieto, lebo ja odchádzam k Otcovi´.

Na ilustráciu týchto pravdivých slov najväčšieho muža, ktorý kedy žil, pripomeňme si situáciu v prvom storočí, keď jeho učeníci veslovali asi päť–šesť kilometrov od brehu jazera, zbadali Ježiša kráčať po mori a približovať sa k člnu a začali sa báť! Ale Peter sa ho opýtal, či aj on môže ako Ježiš ísť po vode.

Nato mu Ježiš odpovedal: ´Poďˇ! Ale keď Peter zostúpil z člna a začal kráčať po vode smerom k Ježišovi, no keď sa pozrel na búrku, naľakal sa a ako začal klesať, vykríkol: Pane, zachráň ma! Ježiš ihneď vystrel ruku, chytil ho a povedal mu: Ty maloverný, prečo si zapochyboval´? Aká lekcia dnes pre nás?

Vietor a vlny môžeme prirovnať ku skúškam a tiež pokušeniam, ktoré ako kresťania zažívame v často náročných situáciach dnešného života! Aj my by sme sa, obrazne povedané, mohli začať topiť v dnešnom oceáne rozbúrenej ľudskej spoločnosti, keby sme sa pozerali na problémy, ktoré sa na nás valia, a zmocnili by sa nás pochybnosti!

Z Petrovej skúsenosti vidíme, že keď sa začneme zameriavať na nesprávne veci života, naša viera môže zoslabnúť veľmi rýchlo a aj my sa môžeme začať ´topiť v tom mori ľudskej nedokonalosti´. Na druhej strane, keď naša viera je silná, môžeme, obrazne povedané, kráčať po vlnách dnešnej ´rozbúrenej ľudskej spoločnosti´.

Čína – rezolúcie BR OSN sú záväzné!

28.03.2024

Čína včera považovala za potrebné pripomenúť Bidenovej administratíve, že rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, sú záväzné pre členov OSN. „Rezolúcie Bezpečnostnej rady sú záväzné,“ povedal novinárom v Pekingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien. Bezpečnostná rada musí naďalej pozorne sledovať situáciu v Gaze a v prípade potreby sa [...]

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,384
Celková čítanosť: 3814993x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie