Založ si blog

Pravidlá šťastného a večného života

Slovo ´zákon´, ako ho použil biblický žalmista, je prekladom hebrejského slova tóra. Jeden biblický učenec hovorí, že toto slovo je vytvorené zo slovesa, ktoré znamená usmerňovať, viesť, zacieľovať, vystreľovať vpred. Jeho skutočný význam je teda pravidlo správania.

Každá činnosť v ľudskej spoločnosti je riadená špecifickými pravidlami, ktoré z času na čas sa novelizujú, podľa potreby času a zmien v spoločnosti, často ovplyvnené novou modernou technikou komunikácie a informovania širokého obecenstva a občanov v karinách, kde žijú.

Presne také pravidlá alebo zákony a princípy dal Stvoriteľ ľuďom na šťastný, ale večný život v budúcej rajskej Zemi. Na samom začiatku to bolo len jedno veľmi jednoduché pravidlo o rešpektovaní a práva Stvoriteľa usmerňnovať a riadiť život pre dobro svojich pozemských detí.

Postupne, keď sa ľudia množili s Božim požehnaním, bolo potrebné zavieť iné pravidlá, ale zase len pre dobro ľudí, pre ich osobné a spoločenské šťastie na večný život v rajskej Zemi. Jeden biblický spisovateľ to zhrnul týmito nadčasovými inšpirovanými slovami:

´Povedal ti, ó, pozemský človek, čo je dobré. A čo od teba Stvoriteľ vyžaduje, než aby si uplatňoval právo a miloval láskavosť a bol skromný, keď chodíš so svojím Bohom? Apoštol Pavol to povedal v ešte kratšej forme: ´Pravá láska je naplnením celého zákona života´!

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852425x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie