Založ si blog

Najväčší dar v našom živote

Zákony života sa vzťahujú i na také konanie človeka, ako je dávať dary najrôznejšieho druhu a pri najrozličnejších príležitostiach či už členom rodiny, priateľom, ale aj vyššie postaveným osobnostiam v našej komunite a v našej kultúre, do ktorej sme sa rodili nie našou osobnou zásluhou, ale vďaka naším rodičom, lebo v skutočnosti v tejto sfére života si jednoducho nemôžeme vyberať!

A čo hovorí o dávaní darov v živote, čo je jeden zo znakov altruizmu v živote ľudstva, jeden vedecký výskumník? Po preskúmaní niekoľkých štúdií o altruizme, šťastí a zdraví sám dospel k záveru, že altruizmus aj pomoc druhým ide ruka v ruke s dlhovekosťou, prispieva k pocitu pohody, ale i k lepšiemu fyzickému a duševnému zdraviu a zároveň znižuje výskyt depresií!

A ľudia, ktorí štedro dávajú v rámci svojich možností iným, netrpia pre to núdzou. Ale aj biblická správa to potvrdzuje s inšpirovanými slovami izraelského kráľa Šalamúna: ´Štedrý muž bude prospievať a ten, kto občerstvuje druhých, sám bude občerstvený´. Preto ľudí, ktorí majú štedré srdce, ktorí nedávajú preto, aby dostali späť, si v súlade s týmito slovami druhí, ale najmä Boh, vážia a milujú.

Po našom prvom otcovi, Adamovi, sme všetci zdedili hriech a smrť. Žiaden nedokonalý človek nemôže dať Bohu výkupné za svoj život ani za život druhých ľudí. Jedine Ježiš svojou smrťou zaplatil jedinú prijateľnú výkupnú cenu — svoje dokonalé telo s krvou. Keď predložil Bohu hodnotu výkupného, umožnil nám, aby sme tiež boli oslobodení od hriechu a smrti a aby sme mohli dostať dar večného života!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3867961x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie