Založ si blog

Voda – zázračný prejav hmoty

Aj keď voda je jedna z najpoužívateľnejších vecí každodenného života, bližší pohľad na ňu z hľadiska vedy zjavuje, že je to zázračná tekutina!

Všimnime si zloženie jednej molekuly vody, látky, ktorá je nevyhnutná na každodenný život! vidíme dva atómy vodíka spájajúce sa s jedným atómom kyslíka.

Mimochodom, v každej kvapke vody ich je na celé miliardy! Ale čo sa dnes, po tisícoch rokoch môžeme naučiť zo skúmania vody a uvažovania o nej?

Na pokračovanie v tomto krátkom článku by som chcel pridať len niekoľko citátov, od vedcov aj výskumníkov, ktorí študovali a pozorovali tento ´zázrak vody´!

Dr. J. Emsley, autor vedeckých článkov z Imperial College v Londýne, povedal: ´Voda je jednou z najskúmanejších chemických látok, ale aj tak jej rozumieme najmenej´!

Časopis New Scientist v jednom článku uviedol: ´Voda je najznámejšou tekutinou na zemi, no zároveň je aj jednou z najzáhadnejších zo všetkých´.

Už horecitovaný doktor pokračuje: ´napriek jednoduchej štruktúre vody, nič iné sa nespráva tak zložito! Molekula H20 by mala byť plynom, a nie tekutinou´!

Na záver len niekoľko slov: Je pozoruhodné, že tak jednoduchá molekula je záhadou pre dnešných vedcov! Vidíme v tejto zázračnej vode Veľkú cieľavedomú Myseľ!?

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3853034x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie