Založ si blog

Prečo niektorí veria v Stvoriteľa

Väčšina ľudí na celom svete, v každej kultúre i náboženstve, so svojimi návykmi, tradíciami a názormi prijíma národné tradície ako niečo normálne, ako niečo, čo je skutočnou časťou aj ich osobného života.

Len niektorí, zvyčajne len malá menšina, vzdelaní, ale aj nie tak vzdelaní, vo svojom živote v určitom čase zrelosti sa začínajú pýtať otázky, ktoré sa týkajú zmyslu života a zároveň jeho budúcnosti.

Zoberme si príklad jedného vedca, profesora, teoretického fyzika, ktorý, podľa jeho slov ´sa snaží nájsť z hľadiska termodynamiky prijateľné vysvetlenie javu známeho pod názvom kolaps jadra, čo je mechanizmus rastu hviezdy´.

V skutočnosti on nie je jediný vedec vo svojom obore, ktorý sa snaží získať odpovede na otázky ohľadne nášho života a jeho významu. Je viac vedcov a tiež vo všetkých vedeckých disciplínach vedy, ktorí sa pýtajú podobné otázky.

Horeuvedený profesor skúma tiež zložitosť v sekvenciách DNA. Podľa jeho vedeckého i profesionálneho názoru ´život je príliš komplikovaný na to, aby mohol vzniknúť len tak náhodou´ Pokračuje: ´Zoberte si to obrovské množstvo informácií v molekule DNA.

Matematická pravdepodobnosť náhodného vzniku čo len jediného chromozómu je menej ako 1 ku 9 biliónom, čo je tak málo, že takú náhodu môžeme považovať za nereálnu´. K akému názoru prispel tento seriózny vedec vo svojom obore?

´Podľa môjho názoru je nezmysel veriť, že neriadené sily boli schopné stvoriť nie iba jeden chromozóm, ale všetku tú úžasnú zložitosť v živých tvoroch, od mikroskopickej úrovne po pohyby obrovských hmlovín vo vesmíre´! Jeho záver:

´Silne na mňa pôsobí elegantná jednoduchosť zákonov, ktorými sa riadi mikroskopický život až po obrovské hmloviny vo vesmíre. Tieto zákony nie sú pre mňa len dielom geniálneho Matematika. Pre mňa sú podpisom geniálneho Umelca!

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3851919x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie