Založ si blog

Hľadáme najlepší vládny systém

V histórii ľudstva boli vyskúšané všetky možné spôsoby vlády, na aké sa človek až dodnes zmohol! Počas celých ľudských dejín bola vyskúšaná monarchia, aristokracia, autokracia, demokracia, fašizmus a komunizmus. Už len skutočnosť, že existovala potreba experimentovania, ukázala, že žiadne formy vlády neboli dostatočné!

Kde sa nachádza ľudstvo dnes na priamke histórie ľudských vlád od začiatku sveta? Je len smutné konštatovať, že sa vrátilo aspoň 2 500 rokov do minulosti! Pretože na celom svete sa dnes presadzuje vláda, ktorá už pred 2 500 rokmi zlyhala! Lebo už v 5. storočí pred naším letopočtom grécky filozof Platón napísal o demokracii:

Osobne napadol ´nevedomosť a neschopnosť politických predstaviteľov, ktorí rozčuľovali ľudí, pretože v čase, keď vznikli problémy, pred ktorými sa ocitlo, pre nich boli také veľké, že nenachádzali riešenia a keď bolo potrebné preukázať vedenie, ľudia v nich nachádzali len nerozodnosť a korupciu´, aká je dnes viditeľná na celom svete!

Dnes je jasné, že ľudstvo sa už nikdy nepoučí z histórie! Stvoriteľ vesmíru a všetkého života v ňon nedal človekovi schopnosť riadiť sám seba v tomto komplexnom systéme vecí. Jeho osamostatnenie od svojho Stvoriteľa priviedlo ľudstvo na kraj priepasti samozničenia. Jediné riešenie – Božie nebeské kráľovstvo v rukách jeho Syna.

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3855010x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie