Založ si blog

Diela Homéra a Platóna a Biblia

Zaujímavý komentár ohľadne autencity a istoty, že Biblia k nám prišla v nezmenenom stave obsahuje dielo The Bible From the Beginning (Biblia od počiatku), od  P. Mariona Simmsa, vydané v roku 1929. Na stranách 74 a 76 obsahuje tento zaujímavý komentár:

´Keď zoberieme do úvahy počet starovekých rukopisov potvrdzujúcich pravosť textu a počet rokov, ktoré uplynuli medzi napísaním originálu a týchto rukopisov, Biblia sa teší nepopierateľnej výhode oproti klasickým dielam Homéra, Platóna a iných´. A potom Pokračuje:

´Všetky klasické rukopisy sú iba hŕstkou oproti biblickým. Žiadna iná staroveká kniha nie je tak dôkladne overená ako Biblia´. Jedna správa z roku 1971 dodáva, že  dnes existuje možno až 6000 ručne písaných odpisov, ktoré obsahujú celé Hebrejské Písma alebo ich časť.

Niektoré preklady Biblie sa vernejšie pridŕžajú toho, čo bolo vyjadrené v pôvodných jazykoch, ako iné preklady. Ale niektoré preklady sú preložené s takou voľnosťou, že niekedy menia pôvodný význam. No tieto nedostatky sa dajú odhaliť porovnaním rôznych prekladov.

Jeden teológ potvrdzuje: ´Odchýlky v texte sa týkajú iba nepodstatných vecí, ako je slovosled a presné použitie určitých slov. No ich najväčší význam spočíva v tom, že ako doposiaľ najstarší dostupný doklad potvrdzujú neporušenosť textov, ktoré máme k dispozícii´.

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

Biden ruší študentský dlh pre 277 000!

13.04.2024

Prezident US v piatok oznámil, že zruší federálny študentský dlh viac ako 277 000 Američanom, čo sa rovná približne 7,4 miliardy dolárov. No to by ale zvýšilo celkovú sumu, ktorá sa už aj tak považuje za klasické kupovanie hlasov pred novembrovými prezidentskými voľbami, na viac ako 153 miliárd dolárov, čiže odpustenie dlhu 4,3 milióna ľudí! Začiatkom týždňa J. [...]

Cena ropy RF ponížila Bidenovú vládu!

12.04.2024

V najnovšom ponížení pre Bidenovu administratívu sa ruská ropa dnes všade predáva nad cenovým stropom G7! A koncom roka 2022, keď západné demokracie bombasticky predstavili divadelné sankcie proti Putinovi, ktoré obmedzili cenu, za ktorú bol povolený dovoz ruskej ropy na maximálne 60 dolárov, povedali sme, že ide o jednu z najväčších frašiek v modernej histórii! A to [...]

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,398
Celková čítanosť: 3847352x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie