Založ si blog

Už vyšla ranná hviezda

V mnohých dostupných moderných prekladoch Biblie je výraz apoštola Petra v jeho druhom liste prvej kapitoly v devätnástom verši preložený tak, že slová apoštola Petra sa zdajú, že sa týkajú doslovného ľudského srdca.

Ale pozrime sa na vec z iného úhla. Srdce dospelého človeka váži iba asi 250 až 300 gramov. Mohol by Ježiš Krisrus, ktorý je teraz nesmrteľným duchovným tvorom vychádzať v takých malých ľudských orgánoch?

V knihe Zjavenie sa o Ježišovi hovorí, že je ´jasná ranná hviezda´. Takéto hviezdy vychádzajú v určitých obdobiach roka na východnom horizonte ako posledné. Vychádzajú tesne predtým, ako sa objaví slnko, a tak ohlasujú úsvit nového dňa.

Preto apoštol Peter použil význam ´dennica´ na označenie Ježiša Krista po tom, ako prijal kráľovskú moc na nebesiach. Vtedy on vyšiel v celom vesmíre, ktorý zahŕňa aj našu planétu Zem. Mesiašska Dennica ohlasuje úsvit novej éry pre poslušné ľudstvo!

Ale obrazné srdcia hriešnych ľudí vo všeobecnosti sú v duchovnej tme! Ako naznačujú Petrove slová, venovaním pozornosti Božiemu osvetľujúcemu prorockému slovu sme osvietení a vnímame Dennicu, nie v doslovných srdciach, ale nad celým stvorením.

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3866882x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie