Založ si blog

Vedecká presnosť najrozšírenejšej Knihy

Moderná veda už úplne vyvrátila mnohé nespoľahlivé a nebezpečné myšlienky, ktoré staroveké knihy často predkladajú. A nielen to, ale aj v dnešnej dobe musia byť učebnice neustále aktualizované, aby boli v súlade s novými objavmi modernej vedy.

Existuje ale Kniha, ktorá o sebe tvrdí, že jej Autorom je Stvoriteľ vesmiru a všetkého života v ňom, a že ona, ako jeho Slovo alebo jeho oficiálny dopis celému ľudstvu pretrvá navždy na ich usmerňovanie a večné povzbudzovanie v potešení života.

Pozrime sa len na jeden velmi dôležitý príklad, v ktorom Mojžišovský Zákon bol v dokonalom súlade s modernou vedou, aj keď bol daný izraelskému národu pred asi 3 500 rokmi! Tyká sa to hygieny a predchádzaniu infekciam a infekčným chorobám.

Zákon, ktorý Stvoriteľ dal svojmu vyvolenému izraelskému národu, prikazoval, že majú vykonávať potrebu do jamky v zemi mimo tábora a potom ju prikryť. Keď sa dotkli mŕtveho zvieraťa alebo človeka, mali sa očistiť vodou.

A malomocní v tých časoch museli byť v karanténe, až kým sa nepotvrdilo, že už nie sú šíriteľmi nákazy! Čo odhaľuje moderna medicina? Centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb v Spojených štátoch (CDC) dáva takúto praktickú radu pre všetkých ľudí:

´Ak nemáte nablízku latrínu ani iné hygienické zariadenie, vyprázdnite sa najmenej 30 metrov od zdroja vody a potom svoje výkaly zahrabte do zeme. Ak komunity likvidujú výkaly bezpečným spôsobom, výskyt hnačkových ochorení sa tým zníži o 36 percent´!

Na druhej strane, len pred menej než 200 rokmi lekári zistili, že keď si po kontakte s mŕtvym telom neumyli ruky, nakazili mnohých pacientov! Podľa CDC je umývanie rúk stále tým najúčinnejším spôsobom, ako predchádzať prenosu chorôb!

A čo sa týka karantény malomocných alebo ľudí s inými prenosnými chorobami? Nedávno bolo v časopise Saudi Medical Journal uvedené: ´V počiatočných štádiách epidémie môže byť izolácia a karanténa jediná možnosť, ako dostať pod kontrolu nákazlivé choroby´!

Na aký záver by sme mohli prísť po uvažovaní nad predchádzajúcou vedeckou informáciou? Mohli by sme očakávať od nejakej inej starovekej svätej knihy, že bude v súlade s modernou vedou? Alebo môžeme poctivo povedať, že je Biblia jedinečná?

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,403
Celková čítanosť: 3863150x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie