Založ si blog

Kniha prispievajúca k duchovnému zdraviu

V článku v časopise Pravda sa pod titulkou ´Smútok môže poškodiť srdce´ píše, že ´Strata blízkej osoby, ešte navyše nečakaná, môže skutočne zlomiť srdce´. Ako to súvisí s biblickou správou?

Potom uvádza, že ´To je najbežnejšia porucha srdcového rytmu, ktorá v 25 % prípadov vedie k mozgovej príhode. Riziko vzniku tohto ochorenia sa pri depresii zvyšuje až o 41 percent´.

Kritické je obdobie medzi ôsmym a 14. dňom nasledujúcim po úmrtí blízkej osoby. S postupom času pozvoľne klesá. Dokladuje to dánska štúdia, ktorú realizovali vedci z Aarhuského univerzity.

Biblia podnecuje k rozvíjaniu vlastností, ako je súcit a ochota odpúšťať, čo prispieva k duchovnému zdraviu. V Efezanom 4:32 sa píše: ´Staňte sa voči sebe navzájom láskavými, plnými nežného súcitu, ochotne si vzájomne odpúšťajte´.

Podľa jednej publikácie Mayovej kliniky v Spojených štátoch ´lebo ak nie ste ochotní odpúšťať, zrejme najviac ublížite sebe´. Potom sa v nej píše, že:

´Odpúšťanie vedie k lepším vzťahom, väčšej duchovnej a duševnej pohode, menšej úzkosti, zmierňuje stres a pocity hnevu, znižuje riziko vysokého krvného tlaku, počet príznakov depresie a riziko zneužitia alkoholu či iných návykových látok´!

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3864997x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie