Založ si blog

Naša jedinečná planéta Zem

Kombinácia faktorov, ktoré prispievajú k tomu, že naša slnečná sústava je jedinečná, je viac ako si väčšina ľudí dokáže predstaviť alebo je s nimi oboznámená.

V prvom rade je umiestnená medzi dvoma špirálovitými ramenami našej galaxie Mliečna Dráha. V tejto oblasti našej galaxie je pomerne veľmi málo hviezd. Náhoda?

Lebo keby bola bližšie k centru Mliečnej Dráhy, boli by sme tu na Zemi vystavení škodlivosti účinkov, ktoré by boli výsledkom väčšej hustoty hviezd!

Slnko našej sústavy je väčšie ako veľký počet hviezd v našej galaxii. A oproti iným, poskytuje nám ten pravý druh svetla a tiež aj tepla.

A na rozdiel od iných hviezd, ktoré sú navzájom gravitačne viazané, naše Slnko je samostatnou hviezdou a nebola by stabilná, keby ju ovplyvňovali iné.

Pozícia vonkajších planét našej sústavy je tiež jedinečná! Ochaňujú našu Zem obsorbovaním alebo odklonom nebezpečných objektov pre našu planétu.

Aj keď boli objavené iné slnečné sústavy s veľkými planétami, tie majú obežné dráhy, ktoré by predstavovali nebezpečenstvo pre malé planéty ako Zem.

Takých ´dobroprajných faktorov´ je oveľa viac! Ako by sme to mohli vysvetliť? Existujú iba dva možnosti. Alebo sú výsledkom slepej náhody alebo boli dizajnované.

Čína – rezolúcie BR OSN sú záväzné!

28.03.2024

Čína včera považovala za potrebné pripomenúť Bidenovej administratíve, že rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, sú záväzné pre členov OSN. „Rezolúcie Bezpečnostnej rady sú záväzné,“ povedal novinárom v Pekingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien. Bezpečnostná rada musí naďalej pozorne sledovať situáciu v Gaze a v prípade potreby sa [...]

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,384
Celková čítanosť: 3815988x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie