Založ si blog

Môže politika vylepšiť spoločnosť?

Keby sa politikou dal zmeniť život k lepšiemu, potom ´hor sa do politickej aktivity s všetkým, čo máme k dispožícii´ a dajme jej prvé miesto v našom živote!

Lenže, alas! čo je vlastne politika? Najjednoduchšia definicia politiky, zredukovaná na čo najmenší počet slov je: ´manipulácia členmi ľudskej spoločnosti´!

Bývalý poradca jedného z najväčších demokratických štátov na svete to zhnul do niekoľko veľmi významných slov, na základe svojej osobnej skúsenosti:

´Štruktúra spoločnosti sa nedá obnoviť politikou! Na oživenie viery v tradičné morálne hodnoty nie je dostatočne pripravená!

Ani najlepšie vládne programy nedokážu ani známostiam, ani manžekstvu navrátiť ich pôvodné miesto, nútiť otcov byť zodpovednejšími k deťom…

…obnoviť pocit pohoršenia alebo hanby, ktorý sme mali predtým! Väčšinu morálnych problémov, čo trápia ľudskú spoločnosť nemožno vykoreniť cez zákony´!

Potom, ako riešiť problémy, ktoré pramenia z chamtivosti, nedostatku prirodzenej náklonnosti v rodinaćh, voľnej morálky a nevedomosti?

Niektorí ľudia si myslia, že odpoveď neexistuje. Iní dúfajú v budúceho charizmatického vodcu. Pred 2 000 rokmi chceli Krista urobiť káľom sveta!

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

Biden ruší študentský dlh pre 277 000!

13.04.2024

Prezident US v piatok oznámil, že zruší federálny študentský dlh viac ako 277 000 Američanom, čo sa rovná približne 7,4 miliardy dolárov. No to by ale zvýšilo celkovú sumu, ktorá sa už aj tak považuje za klasické kupovanie hlasov pred novembrovými prezidentskými voľbami, na viac ako 153 miliárd dolárov, čiže odpustenie dlhu 4,3 milióna ľudí! Začiatkom týždňa J. [...]

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,399
Celková čítanosť: 3847732x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie