Založ si blog

Kresťanská miernosť nie je slabosť!

 

Vo svojej preslávenej kázni na vrchu Ježiš Kristus okrem iných hlbokých duchovných myšlienok povedal: ‘Štastní sú mierni, lebo oni zdedia Zem’! Všeobecne miernosť charakteru osoby sa zvyčajne považuje za slabosť človeka. V skutočnosti to ale nie je tak! Všimnime si bližšie, čo sa o miernosti hovorí! 

Biblický teológ dáva vysvetlenie výrazu ´miernosť charakteru´, ktorý definuje takto: ‘Hlavnou charakteristikou človeka, ktorý je miernej povahy je, že takáto osoba je pod dokonalou kontrolou. To nie je jemnosť bez chrbtice, sentimentálna láskavosť, pasívna tichosť. To je v skutočnosti sila pod kontrolou!

Sám Ježiš Kristus povedal o sebe, že je miernej povahy a pokorného srdca! Ale Boží jednosplodený a prvorodený syn bol vždy odvážný, statočný a udatný čo sa týkalo ochraňovania spravodlivých princípov a Božej pravdy! Miernosť povahy je blízko spojená so sebaovladaním a iným ovocím svätého ducha!

Vlastne preto je miernosť povahy menovaná hneď pri sebaovladaní v zozname vlastností ducha svätého! Lenže ľudia sa nenarodia s takouto vlastnosťou! Tá sa musí pokorne, úprimne, poctivo a trpezlivo pestovať s pomocou Božej dynamickej sily! Ježiš Kristus a jeho 144,000 spoluvládcovia to budú učiť!

Budú počas svojej 1,000 ročnej vlády z nebeských výšin ako už nesmrteľní nebeskí králi a kňazi vzdelávať a vládnuť nad všetkými tými, o ktorých sa v blízkej budúcnosti splní toto inšpirované proroctvo: ‘Ale mierni, tí budú vlastniť alebo zdedia Zem a naozaj nájdu svoje najväčšie potešenie v hojnosti pokoja’!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3869682x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie