Založ si blog

Talianske poľnohospodárstvo ohrozené!

Po zvýšení nákladov na energiu ohrozuje talianske poľnohospodárstvo ďalšia pohroma: veľké sucho, ktoré už ohrozilo 30 % celkovej produkcie. A Draghiho vláda neurobila nič, aby tomu zabránila, hoci predpovedali extrémne počasie, takže i všetky zásoby vody sú vyčerpané, voda sa nedá čerpať z prírodných a umelých nádrží. Viaceré mestá odstavili verejné fontány a zavádzajú prídel vody počas dňa.

Vzhľadom na zníženú kapacitu rieky Pád, preniklo Jadranské more 30 km proti prúdu talianskeho údolia potravín (Pianura Padana) až v severnom Taliansku. Podľa Coldiretti, najväčšieho národného združenia farmárov, produkcia krmiva pre zvieratá klesla až 45 %; mlieko o 20 %; tvrdá pšenica 30 %; ryža 30%; ovocie 15%; mušle a lastúrniky 20 %, posledne menované v dôsledku nedostatočnej obnovy vody v delte Pádu.

Táto dramatická situácia, ktorá už spôsobila stratu 3 miliárd EUR, prispieva zároveň k medzinárodnej potravinovej kríze, čo ohrozila zahraničné dodávky pšenice a kukurice, a k vysokým nákladom na energiu a hnojivá. Poľnohospodárske palivo dosiahlo cenu 1,60 eura za liter, čo je pre farmárov neúnosné náklady. Farmári požadujú štátne dotácie, ktoré zatiaľ neprišli, aspoň nie v potrebnej výške!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3869987x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie