Založ si blog

Kto najviac využíva globalizáciu?

Globálne otepľovanie a globalizácia ekonomiky je výsledkom snahy tých istých najbohatších ľudí na svete zbohatnúť ešte viac na úkor čoraz viac zväčšujúceho sa počtu chudobných celosvetovo! Pred viac ako päťdesiatimi rokmi pomer medzi prostriedkami najbohatšej pätiny ľudí na svete a najchudobnejšej pätiny bol 30 k 1. Lenže od roku 1990 sa zmenil a dnes dosahuje pomer 74 ku jednej!

V globalizácii ekonomiky sa vytvára nový svetový trh a ten poskytuje väčšie možnosti, ale zároveň neustále zvyšuje nebezpečné riziká! Vzájomná závislosť medzi národmi umožňuje, že udalosti pomerne miestného charakteru môžu vyvolať finančnú krízu na celom svete! Paradoxne z tejto vzrastajúcej sa globálnej ekonomiky najväčší osoh medzi inými majú zločinci, ktorí teraz môžu využívať celosvetový trh na obchod s drogami, zbraňami a prostitúciou!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3869269x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie