Založ si blog

Najväčší dar v našom živote

Zákony života sa vzťahujú i na také konanie človeka, ako je dávať dary najrôznejšieho druhu a pri najrozličnejších príležitostiach či už členom rodiny, priateľom, ale aj vyššie postaveným osobnostiam v našej komunite a v našej kultúre, do ktorej sme sa rodili nie našou osobnou zásluhou, ale vďaka naším rodičom, lebo v skutočnosti v tejto sfére života si jednoducho nemôžeme vyberať!

A čo hovorí o dávaní darov v živote, čo je jeden zo znakov altruizmu v živote ľudstva, jeden vedecký výskumník? Po preskúmaní niekoľkých štúdií o altruizme, šťastí a zdraví sám dospel k záveru, že altruizmus aj pomoc druhým ide ruka v ruke s dlhovekosťou, prispieva k pocitu pohody, ale i k lepšiemu fyzickému a duševnému zdraviu a zároveň znižuje výskyt depresií!

A ľudia, ktorí štedro dávajú v rámci svojich možností iným, netrpia pre to núdzou. Ale aj biblická správa to potvrdzuje s inšpirovanými slovami izraelského kráľa Šalamúna: ´Štedrý muž bude prospievať a ten, kto občerstvuje druhých, sám bude občerstvený´. Preto ľudí, ktorí majú štedré srdce, ktorí nedávajú preto, aby dostali späť, si v súlade s týmito slovami druhí, ale najmä Boh, vážia a milujú.

Po našom prvom otcovi, Adamovi, sme všetci zdedili hriech a smrť. Žiaden nedokonalý človek nemôže dať Bohu výkupné za svoj život ani za život druhých ľudí. Jedine Ježiš svojou smrťou zaplatil jedinú prijateľnú výkupnú cenu — svoje dokonalé telo s krvou. Keď predložil Bohu hodnotu výkupného, umožnil nám, aby sme tiež boli oslobodení od hriechu a smrti a aby sme mohli dostať dar večného života!

Ničia samý základ medzinárodného práva!

08.05.2024

Zakladateľka Schillerovho inštitútu H. Zepp-LaRouche v úvodných poznámkach k svojmu týždennému internetovému vysielaniu Dialogue 3. apríla 2024 varovala pred dvojitým nebezpečenstvom sveta smerujúceho k jadrovej vojne a pred úmyselným zničením samotného medzinárodného práva, ktoré je jednou z posledných zostávajúcich hrádzí k takej vojne: “Bezpečnostná rada OSN je [...]

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje!

07.05.2024

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje: Pripravte sa na nový monetárny systém, keď nastane kolaps dolárového celosvetového systému! V rozhovore pre RIA Novosti z 3. mája s výkonným riaditeľom Ruskej Federácie pre MMF Alexejom Mozhinom zazneli ozveny Lyndona LaRouche o bankrote súčasného systému a jeho funkcii Triple Curve/Typical Collapse: “V konečnom dôsledku systém spočíva [...]

Klimatický alarm je nebezpečná ideológia!

06.05.2024

Podľa profesora na Cambridgeskej univerzite M. Hulmeho sa problematika zmeny klímy stala nebezpečnou ideológiou. A M. Hulme, ktorý je profesorom humánnej geografie na Cambridgeskej univerzite, hovorí, že klimatické zmeny neukončia svet a že musíme prestať byť posadnutí politikou nulového uhlíka (Net Zero). Varuje, že posadnutosť klimatickými zmenami alebo klimatizmom je [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

izrael

Dodali tisíce a 3 500 ich bolo na ceste. USA stopli dodávky bômb pre Izrael

08.05.2024 18:21, aktualizované: 19:16

Spojené štáty žiadajú ochranu civilistov v Rafahu.

SR polícia NAKA Kuciak vražda podozrivý zatknutie NRX

Škole sa vyhrážal bombou. NAKA zadržala 14-ročného mladíka

08.05.2024 17:07

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,414
Celková čítanosť: 3895556x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie