Totalitná svetová dystopia je už tu!

23. apríla 2023, jankratky, budúcnosť história vzdelanie život

Nemohli by ste navrhnúť účinnejšiu totalitnú dystopiu, ako je tá, v ktorej sa práve v súčasnosti nachádzame. Taká, kde má každý vymytý mozog propagandou bez toho, aby o tom vôbec vedel, kde každý myslí, koná, volí a nakupuje presne tak, ako to chcú jeho vládcovia, pričom si myslia, že sú slobodní. Ľudia sa obávajú technokratických eskalácií.

Ako je zvýšený dohľad, digitálne ID, digitálne meny centrálnych bánk atď., atď., a to je správne; lebo tieto opatrenia dávajú mocným väčší stupeň moci nad obyvateľstvom. Ale mnohí si nesprávne predstavujú, že budúca technokratická dystopia vytvorená týmito opatreniami bude vyzerať úplne inak ako dystopia, v ktorej sa práve nachádzame!

Primárnou zbraňou našich totalitných vládcov ale nie je sledovanie, policajné roboty, digitálne ID alebo aj CBDC – ich primárnou zbraňou je propaganda. A systém masového psychologického podmieňovania, ktorý vytvorili, sa nepodobá ničomu, čo ale v histórii existovalo. To spôsobuje, že zabráňuje čo i len pomyslieť na vzburu!