Orbán odporúča rozhovory a nie vojnu!

31. januára 2023, jankratky, budúcnosť vzdelanie život

Premiér Viktor Orbán vo včerajšom rozhovore pre maďarský štátny rozhlas povedal, že rozhodnutie Nemecka, poslať tanky Leopard na Ukrajinu, je aj symbolom rastúcej úlohy, ktorú západné krajiny zohrávajú vo vojne! Namiesto vyzbrojovania Ukrajiny by sa mal Západ snažiť o prímerie a mierové rozhovory!

Už skôr povedal, že neverí vo víťazstvo Ukrajiny, a že Ukrajina sa už postupne mení na nekontrolovateľnú ruinu. Ale o jeho vyjadreniach, v rozhlasovom rozhovore informovala agentúra AP. Orbán nazval Ukrajinu s Afganistanom krajiny bez vlastníka! A v reakcii Kyjev zavolal maďarského veľvyslanca na Ukrajine. 

Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenko na jeho oficiálnej facebookovej stránke potom tiež uviedol: Ďalšie odmietavé vyhlásenie Viktora Orbána proti Ukrajine. Takéto vyhlásenia sú kategoricky neprijateľné. Budapešť pokračuje vo svojom kurze zámerného ničenia maďarsko-ukrajinských vzťahov!

Týmto vyhlásením zdôraznil, že takáto situácia je neprijateľná Ukrajine, čím výrazne bráni možnosti ďalšieho dialógu medzi už susednými krajinami: ‚Maďarský veľvyslanec bude predvolaný na ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí na úprimný rozhovor‘, povedal Oleh Nikolenko.