RT zvýši ozbrojené sily na 1, 5 milióna!

22. januára 2023, jankratky, budúcnosť história vzdelanie život

Podľa zverejneného oficiálneho vyhlásenia minister obrany Ruska S. Šojgu usporiadal stretnutie s námestníkmi ministra obrany RT, vrchnými veliteľmi pobočiek a veliteľmi o implementácii Rozhodnutie ruského prezidenta vybudovať ozbrojené sily zvýšiť počet vojakov na 1,5 milióna!

Rozsiahle zmeny v štruktúre ozbrojených síl sú podrobne uvedené v Komplexnom pláne výstavby ozbrojených síl Ruskej federácie a budú zahŕňať vybudovanie infraštruktúry pre rozmiestnenie jednotiek (voj. síl), podmienky dodávky výzbroje. vojenskú a špeciálnu techniku a materiál v rámci obranného poriadku štátu. 

Šojgu potom uviedol, že v moskovskom i leningradskom vojenskom obvode vzniknú územné nové formácie, ale aj samostatné skupiny síl, v regiónoch Ruskej federácie, či územia anektované z Ukrajiny. V Karélii (na hranici s Fínskom) bude zriadený armádny zbor, ktorý posilní bojový prvok námorníctva, leteckých síl a strategických raketových síl! Šojgu ďalej uviedol, že všetkým novým jednotkám bude poskytnutá výzbroj, ale i hardvér, ako aj výcvik.