Pápež chce zmieriť USA a EÚ s Ruskom!

3. novembra 2022, jankratky, citáty história vzdelanie život

Podľa Leonida Sevastianova, prezidenta Svetovej únie starých ruských veriacich, sa už pápež František ponúkol usporiadať rozhovory o spoločnej bezpečnosti USA, Európy a aj Ruska. Pre agentúru TASS povedal: ‚Po vyhláseniach ruského ministra zahraničných vecí Sergeja] Lavrova a hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova pápež ponúka Vatikán ako miesto pre rozhovory medzi Amerikou, Európou a Ruskom o spoločnej bezpečnosti. 

Vatikán je na ruskom zozname priateľských krajín a je neutrálny. Je tiež priateľský k Ukrajine, Spojeným Štátom Americkým a NATO. Takže Vatikán je optimálnym miestom na rozhovory. A Sevastianov predtým informoval o jeho osobnom telefonáte s pápežom Františkom, v ktorom bol pápež ale i pripravený zorganizovať rokovania medzi ruským a ukrajinským prezidentom Vladimirom Putinom a Volodymyrom Zelenským vo Vatikáne!

Vatikánske zdroje v septembri agentúre TASS uviedli, že Svätá stolica vynakladá všetko možné diplomatické úsilie na podporu urovnania toho konfliktu. Celosvetová únia starých veriacich sú východní ortodoxní kresťania, ktorí zachovávajú liturgické, rituálne praktiky ruskej pravoslávnej cirkvi, ako tomu už bolo pred reformami moskovského patriarchu Nikona v rokoch 1652 až 1666