Vitajte obyvatelia Zeme v roku 2030!

21. júla 2022, jankratky, budúcnosť citáty história veda viera život

V piatok 11. novembra 2016 zverejnilo Svetové ekonomické fórum časopis Forbes krátku esej s názvom ‚Vitajte v roku 2030. Nič nevlastním, nemám súkromie a život nikdy nebol lepší’! Tak napísala bývalá dánska ministerka životného prostredia, Ida Aukenová, ako si predstavuje, aký by mohol byť život v roku 2030.

Rok 2030 bol vybraný z dôvodu jeho dôležitosti pre dosiahnutie týchto cieľov trvalo udržateľného rozvoja OSN (SDG). SDGs sú súborom 17 vzájomne prepojených cieľov prijatých OSN v roku 2015 so zdanlivým cieľom ukončenia chudoby, ochrany planéty, šírenia mieru a prosperity medzi všetkých ľudí do roku 2030.

Hoci je táto esej takmer 6 rokov stará, väčšina ľudí si ju uvedomila – a frázu ‚i keď nič nebudeš vlastniť a predsa budeš veľmi šťastný‘ – odkedy Svetové ekonomické fórum v júni 2020 oznámilo program Veľký reset, nespočetné množstvo výskumníkov, vedcov, podcasterov a novinárov sa podelilo o svoje obavy s verejnosťou v snahe odvrátiť svet, ktorý opísala Ida Auken.

Samozrejme, keď prekonáte módne slová a sľuby o utópii, uvedomíte si, že svet v roku 2030 opísaný Idou Aukenovou a WEF je svetom, v ktorom technokrati centrálne plánujú každý aspekt spoločnosti. Je to svet bez osobného súkromia, osobného vlastníctva, a s povinnými digitálnymi ID, digitálnymi menami, sociálnymi kreditnými skóre, čo dnes existuje v Číne.