Geniálne nápady Britských stúpencov!

14. júna 2022, jankratky, budúcnosť citáty história vzdelanie život

Kráľovský inštitút pre zjednotené služby (kr. RUSI), vydal výzvu pre nevyzpytateľné západné mysle, aby prišli s kreatívnymi a geniálnymi návrhmi, ako najlepšie ukradnúť zmrazené ruské aktíva a odovzdať ich Ukrajine, pod názvom: Od zmrazenia po zabavenie: sú potrebné kreativita a nuansy!

Značná kreativita bude potrebná na vytvorenie schémy, no dostatočne robustnej, aby odolala celej kontrole z rôznych právnych, morálnych a ľudských práv! Tak uznáva tím RUSI. USA, Kanada a EÚ už pracujú na ohýbaní zákonov, aby sa tak stalo, ale zatiaľ sa úsilie sústreďuje na zabavenie aktív ruských oligarchov, a nie ešte na aktíva centrálnej banky Bank of Russia, ktoré ponúkajú viac získovú návratnosť, sťažuje sa RUSI.

RUSI je však podporovaná politikmi, ktorí ale venujú väčšiu pozornosť „obchádzaniu sankcií“ ako „legálnemu“ spôsobu zhabania majetku. EÚ aj USA navrhujú legislatívne zmeny, aby sa obchádzanie sankcií stalo trestným činom, a teda ale prostriedkom na spustenie postupov zhabania. To bolo navrhnuté v májovej Smernici o vymáhaní a konfiškácii majetku v EÚ!

Ale ak by bola prijatá, autori sú nadšení, že potom by bol únik trestným činom vo všetkých členských štátoch EÚ, pričom v súčasnosti je to len prípad asi 12 krajín EÚ krajín. Táto dvojica kreatívne analyzuje túto záležitosť a verí, že odovzdanie peňazí získaných z pokút za obchádzanie sankcií Ukrajine by bolo úplne prijateľné!