OSN volá o pomoc ohľadne 20 krajín!

11. júna 2022, jankratky, budúcnosť citáty história veda viera život

Správa org OSN: „Hladové kritické body FAO-WFP sú včasné varovania pred akútnou potravinovou neistotou Výhľad z júna do septembra 2022“ bol vydaný 6. júna a bije na poplach v rozsahu dnešnej svetovej hladovej krízy. Spoločnými autormi tejto periodickej správy sú Svetový potravinový program a Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo. 

Medzi 20 krajinami, ktoré dnes potrebujú naliehavú pomoc, sa v tlačovej správe WFP k tej situácii uvádza Etiópia, Nigéria, Južný Sudán a Jemen, ktoré i zostávajú v najvyššom stave pohotovosti ako ohniská s katastrofálnymi podmienkami a Afganistan a Somálsko sú nové krajiny vstupujúce do tejto znepokojujúcej kategórie od januára 2022!

Všetkých týchto šesť krajín má časti populácie, ktoré čelia IPC fáze 5 katastrofe! A 750 000 ľudí čelí hladovaniu a zároveň aj istej smrti! 400, 000 z nich je v etiópskom regióne Tigray. Demokratická republika Kongo, Haiti, Sahel poskytujú informácie pre jednotlivé krajiny o potravinových požiadavkách na záchranu miliónov životov!