Ekonomické embargo a jeho dôsledky

12. mája 2022, jankratky, budúcnosť citáty história veda vzdelanie zákon život

Ruský veľvyslanec pri BR OSN, Vasilij Nebenzia, počas zasadnutia Bezpečnostnej rady ohľadne Ukrajiny povedal, že v súčasnosti už ale vážne prebieha tretia svetová vojna na ekonomickej úrovni vo svetle opatrení prijatých proti Rusku v reakcii na jeho špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine:

‚Toto nie je vojna na Ukrajine, na rozdiel od toho, čo hovoríte, toto je zástupná vojna kolektívneho Západu proti Ruskej federácii. Lebo je to, ako keby ste túžobne čakali na túto chvíľu, aby ste rozpútali tretiu svetovú vojnu, dnes bezpochyby vedenej ale na ekonomickej úrovni’!

Súdiac podľa rýchlosti, akou sa rozpútala ekonomická vojna proti RF, Západ sa na ňu pripravoval už dlho, povedal Nebenzia. Ruský vyslanec poznamenal, že existujú ľudia a krajiny, ktoré už ale dlho snívajú o premene Ukrajiny na predmostie pre boj s Ruskom.

Nebenzia zdôraznil, že Ruská Federácia nikdy nemala, ale ani si nerobí žiadne ilúzie o plánoch Západu urobiť z Ukrajiny členom NATO, keďže to robia ale bez zváženia ruských návrhov a návrhy týkajúce sa bezpečnostnej architektúry celej Európy vyčlenili bokom.