Rusko vyhostilo zástupcu US veľvyslanca!

19. februára 2022, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda večnosť veda viera život

Ruské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že Bart Gorman, zástupca veľvyslanca USA v Rusku, bol vyhostený z Ruska. Hovorkyňa M. Zakharová vysvetlila: ‚Americkému diplomatovi bolo skutočne nariadené opustiť Ruskú Federáciu, lenže striktne až v reakcii k neodôvodnenému vyhosteniu ministra-radcu nášho veľvyslanectva vo Washingtone, i napriek jeho postaveniu vyššieho úradníka‘!

Gorman nastúpil na americké veľvyslanectvo v Moskve, v roku 2019 z pozície zástupcu riaditeľa ministerstva zahraničia pre vyšetrovanie a analýzu hrozieb (TIA). Tam dohliadal na všetky programy diplomatickej bezpečnosti, ktoré analyzujú, vyhodnocujú i vyšetrujú a aj šíria informácie o hrozbách namierených proti diplomatickým pracovníkom Ameriky.

Predtým pracoval ako riaditeľ diplomatického bezpečnostného úradu pre spravodajstvo, analýzu hrozieb, kde viedol káder analytikov, a podporného personálu zodpovedných za zvyšovanie bezpečnosti, ale i ochrany diplomatických zariadení USA, personálu, aj iných kľúčových zložiek monitorovaním, analyzovaním hrozieb záujmov USA na celom svete!