Melatonín znižuje úmrtnosť na COVID19

16. januára 2022, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história večnosť veda vzdelanie zákon zdravie život

Zatiaľ čo melatonín je najznámejší ako prirodzený regulátor spánku, ale má i mnoho ďalších dôležitých funkcií. Posilňuje imunitnú funkciu, pomáha dobíjať glutatión a môže zlepšiť liečbu niektorých bakteriálnych ochorení; má antikonvulzívne a antiexcitotoxické vlastnosti, a je to silný antioxidant so vzácnou schopnosťou prenikať do mitochondrií!

Melatonín zmierňuje aj viaceré patologické znaky COVIDu-19, i vrátane nadmerného oxidačného stresu a zápalu, prehnanej imunitnej odpovede, ktorá ale zvyčajne vedie k búrke cytokínov, akútnemu poraneniu pľúc a tiež syndrómu akútnej respiračnej tiesne. Štúdia z októbra 2021 zistila, že melatonín výrazne znížil úmrtnosť, keď sa podával ťažko infikovaným pacientom!

Melatonín je hormón syntetizovaný vo vašej vlastnej epifýze a tiež niekoľkých ďalších orgánoch, skutočne vo väčšine vašich buniek, vrátane ľudských pľúcnych monocytov a makrofágov, keďže sa v skutočnosti syntetizuje vo vašich mitochondriách. Melatonín je všestranná molekula. Reguluje spánok a je účinný v boji proti rôznym bakteriálnym a vírusovým infekciám.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Melaton%C3%ADn