Rusko pokutuje Google $100 miliónmi!

30. decembra 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história veda viera vzdelanie zdravie život

Po opakovanom obviňovaní spoločnosti Google z ich  ignorovania ruských zákonov o obscénnosti Rusko dramaticky eskalovalo svoj dlhodobý boj s hlavnými internetovými platformami so sídlom v Amerike. A v piatok moskovský súd uložil spoločnosti Google bezprecedentnú pokutu takmer 100 miliónov dolárov, za korumpovanie neplnoletých pornografiou, propagandou a transgenderizmom!  

Zásadné je, že predstavitelia Kremľa a regulátor už dlho obviňujú Google z propagácie politicky podvratných správ s úmyslom vyvolať protesty na podporu väzneného disidenta Alexeja Navaľného. Okrem toho, internetové spoločnosti so sídlom v Silicon Valley Rusko obvinilo, že sa nechali využiť ako skrytá ruka zahraničnej politiky Ameriky aj v Rusku a propagovali kontroverzný obsah medzi ruskou mládežou!  

Google zatiaľ povedal len málo! Len povedal agentúre AFP, že: ‚Preštudujeme si súdne dokumenty, a6 potom rozhodneme o ďalších krokoch‘, podľa svojho tlačového oddelenia. Medzitým Facebook a Twitter doteraz čelili symbolickým pokutám za podobné obvinenia z neodstránenia obsahu: ‚Meta – ktorá má dnes u6 pojednávania na súde o rovnakých obvineniach – tiež bola ohrozená pokutou na základe informácie’!