Tisíce a tisíce protestujú vo svete. . .

30. októbra 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história veda viera vzdelanie život

Tisíce demonštrantov pochodovali v sobotu rímskou ulicou Via Veneto a ďalšími ulicami, pričom mnohí obyvayelia sa aj zrazili s políciou, aby protestovali proti vládnemu pravidlu vyžadujúcemu prístup na pracoviská vakcíny proti COVID-19.

Tisíce Maďarov sa v sobotu zapojili do každoročného pochodu Budapest Pride na podporu LGBTIQ+ ľudí, ale i protest proti zákonu, ktorý obmedzuje vyučovanie o homosexualite a transrodových otázkach na školách.

Tisíce ľudí pochodovali 19. septembra na každoročnom sprievode hrdosti v Kyjeve na Ukrajine. Tento záznam, ktorý natočilo Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL), ukazuje účastníkov sprievodu, ako sa schádzajú a skandujú v Kyjeve. 

Tisíce žien vyšli v utorok do ulíc po celej Latinskej Amerike, aby požadovali právo na potrat, čo je ale prax, ktorá je v regióne, a kde si stovky žien odpykávajú trest odňatia slobody podľa drakonických zákonov, do značnej miery zakázaná.

Tisíce demonštrantov vyšli v nedeľu do ulíc v salvádorskom meste San Salvador, aby demonštrovali proti vláde prezidenta Nayiba Bukeleho a podľa jeho predstáv a za krok, aby sa bitcoin stal zákonným platidlom v Salvádore.

Tisíce demonštrantov pochodovali v nedeľu cez Brusel, aby tak prinútili svetových lídrov podniknúť už odvážnejšie kroky v boji proti klimatickým zmenám na klimatickom samite OSN v Glasgowe, ktorý sa začne tento mesiac.

Tisíce ľudí v pondelok pochodovali pozdĺž amerického Brooklynského mosta na protest proti očkovaniu v New Yorku. To by mohlo viesť k tomu, že tisíce ľudí budú prepustené bez zaplatenia.