Nemysliteľné sa stáva skutočnosťou!

5. septembra 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história veda viera vzdelanie zákon zdravie život

V scenári, ktorý len pred rokom, nikto nemohol predpovedať, čaká Nemecko politická revolúcia o necelý mesiac, 26. septembra, keď sa v krajine konajú federálne voľby kde sa dynastická CDU/CSU objavuje na pokraji nielen svojej straty, no trpí tým najhorším volebným výsledkom v histórii!

Lenže najskôr sa vráťme jeden týždeň do 21. augusta, ktorý mal byť pre nemeckých vládnucich kresťanských demokratov už prelomový – v ten deň, keď Angela Merkelová hodila svoju váhu za oblbnutého vodcu strany Armina Lascheta, otočila svoje vlajúce volebné bohatstvo. 

A namiesto toho, ako poznamenáva Financial Times, bol to deň zúčtovania. Prieskum, ktorý v sobotu večer ukázal, že podpora pre stranu klesla na celých 22%, čo je úroveň ľavicových sociálnych demokratov, podľa údajov, čo zverejnila agentúra INSA, tomu naznačujú!

Ukazujúc že SPD dokonca výrazne posunula dopredu, pričom zvýšila na 25%, zatiaľ CDU/CSU sa zrútila na iba 20%. To znamená, že ak sa šťastie nespustí do volebného dňa 26. septembra, CDU by mohla smerovať k najhoršiemu volebnému výsledku vo svojej histórii!