Zmena klímy nespôsobuje katastrófy!

12. augusta 2021, jankratky, Nezaradené

Dánsky autor Bjorn Lomborg ukazuje, že dnešné povodňové katastrofy sa v porovnaní s minulosťou znižujú! Wall Street Journal z piatka 6. augusta vykonáva oneskorenú službu pravde a ľudstvu pri vydaní stanoviska dánskeho politológa Bjorna Lomborga s názvom ‚Zmena klímy nespôsobuje katastrofy’!

Lomborg tvrdí, že otepľovanie každoročne spôsobí asi 120 000 tepelných úmrtí – ale zabráni takmer 300 000 chladným úmrtiam. Alebo keď sa obrátime k nedávnym veľkým záplavám v Nemecku a Belgicku, ktoré mnohí vrátane nemeckej kancelárky Merkelovej obviňujú z klimatických svetových zmien!

Napriek tomu štúdia na viac ako 10 000 riekach po celom svete ukazuje, že väčšina riek zaplavuje menej: A 50-ročná povodeň v 60-tych rokoch minulého storočia sa dnes stáva každých 152 rokov, a predovšetkým v dôsledku urbanizácie, zlých protipovodňových opatrení a zmien klímy. Povodne sú!

Rieka Ahr, kde došlo k väčšine nemeckých úmrtí pri záplavách, mala 14. júla r. 2021 obrovskú povodeň, ale počet úmrtí bol nižší ako počet úmrtí v rokoch 1814 alebo 1910. Lomborg však poukazuje na to, že v Nemecku a inde viac ľudí buduje osady a domy na záplavových pláňach a voda už nemá kam ďalej ísť!