FED v USA uvažuje o digitálnej mene!

30. mája 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Federálny rezervný systém oznámil, že sa posúva o krok bližšie k možnému prijatiu digitálnej meny centrálnej banky USA (CBDC) zintenzívnením svojho úsilia o štúdium využívania rýchlo sa rozvíjajúcich technológií pre digitálne platby, s veľmi osobitným zameraním na príležitosti a riziká spojené s týmto novým typom digitálneho dolára.

‚Technologický pokrok vedie k rýchlym zmenám i v globálnom platobnom prostredí‘, uviedol Fed vo vyhlásení a dodal, že aktívne skúma, ako by mohol vylepšiť svoju úlohu ako hlavného poskytovateľa platobných služieb ,aj ako vydávajúci orgán pre americkú menu, a zároveň podporovať menová a finančná stabilita!

Ako aj bezpečnosť a efektívnosť platobného systému. ‚Pri sledovaní týchto základných funkcií sme starostlivo sledovali a prispôsobovali sa technologickým inováciám, ktoré v súčasnosti transformujú svet platieb, financií a aj bankovníctva‘, uviedol vo štvrtok vo videu (pdf) predseda Federálneho amerického rezervného systému Jerome Powell.

Centrálne banky na celom svete, inšpirované bitcoinom, v podstate neregulovanou a virtuálnou menou, ktorá na overenie a aj zabezpečenie transakcií využíva technológiu decentralizovanej digitálnej knihy známej ako blockchain, usilujú aj o prijatie CBDC – nového typu vydávaného záväzku Federálnej centrálnej banky v digitálnej podobe!