Intenzívna diplomacia na zabránenie vojny!

14. mája 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Prebieha intenzívna diplomacia s cieľom zabrániť rozsiahlej izraelsko-palestínskej vojne! Za posledných 24 až 36 hodín prebiehala medzi svetovými lídrami, vládnymi, národnými inštitucionálnymi úradníkmi – Organizáciou Spojených národov – intenzívna diplomacia v snahe deeskalovať to, čo by mohlo byť plnohodnotným bodom vzplanutia regionálnuej a dokonca globálnej vojny!

Niekoľko strán sa teraz snaží začať proces rokovania. V stredu popoludní moskovského času už po stretnutí s generálnym tajomníkom OSN Antoniom Guterresom vyzval ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na mimoriadne zasadnutie blízkovýchodného kvarteta: ‚Dnes sme dospeli k spoločnému názoru, že najnaliehavejšou úlohou je zvolať Kvarteto Ruska, USA, OSN a EÚ’!

Hlavy štátov a vlád, aj ministri zahraničia z niekoľkých krajín telefonicky komunikovali, naliehali na izraelské a palestínske obmedzenie – keďže počet obetí doteraz, najmä na palestínskej strane, sa dramaticky vyšplhal na 60, a aj 15 detí, v dôsledku vojenskych izraelských leteckých útokov na Gaza. Prezident Joe Biden bol v tomto období ale mimo dohľadu. 

Už vo štvrtkovom dopoludňajšom rozhovore s izraelským ministrom zahraničných vecí Gabim Aškenazym minister zahraničných vecí US Tony Blinken dnes hovoril s premiérom Benjaminom Netanjahuom, aby mu oznámil americkú podporu ich ‚práva na sebaobranu‘ Izraela, zároveň ho však varoval, že Izrael má bremeno prevencie obetí palestínskych civilných osôb!