Afrika odsúdila diskrimináciu vakcíny!

18. apríla 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Na virtuálnom podujatí k Svetovému dňu zdravia 2021, ktoré sa uskutočnilo 6. apríla a ktoré usporiadala Svetová zdravotnícka organizácia, namíbijský prezident v Afrike, Hage Geingob tvrdo odhalil nerovnosť, ktorá stojí za celosvetovou distribúciou vakcín COVID-19. Predseda vo svojich poznámkach čiastočne uviedol:

‚Každá tragédia prináša nové poznatky! To platí pre pandémiu COVID-19. Napriek svojej rýchlosti a aj dravosti pandémia prinútila ľudstvo konať jednotne a prekonať spoločného nepriateľa! Ukázalo to, že ako vodcovia sveta dokážeme stáť pri sebe a hovoriť jedným hlasom. Domnievam sa, že by to malo byť odrazovým mostíkom pre spoločný postup‘! 

‚A spoločný účel riešenia ďalších rovnako dôležitých výziev, ktorým dnes čelí ľudstvo. Spravodlivejší a aj zdravší svet tiež znamená, že náš globálny prístup musí nevyhnutne riešiť všetky možné i nemožné príčiny nespravodlivosti a zlého zdravia vo všetkých ich prejavoch. Sociálnym determinantom zdravia musíme venovať plnú pozornosť…

…v tejto súvislosti musíme hovoriť nielen o dostupnosti príležitostí a zdravotníckych službách, ale aj o spravodlivom prístupe k základným nástrojom, ako sú vakcíny COVID-19, testy a liečba pre malé aj veľké krajiny, aby sme sa priblížili k univerzálnemu zdraviu. Chcel by som vyjadriť svoje sklamanie nad spôsobom distribúcie vakcín…’!