Možná piata základná fyzikálna sila?

15. apríla 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Vedci z laboratória v USA tvrdia, že našli dôkazy piatej základnej fyzikálnej sily, okrem gravitácie, elektromagnetizmu a silnej a slabej jadrová sily! Lenže Vedci z laboratória pri Chicagu sa domnievajú, že pri svojich experimentoch objavili dôkazy existencie piatej základnej fyzikálnej interakcie, čiže sily.

Narazili na ne pri skúmaní vlastností miónov, teda častíc menších ako atómy, ktoré sú podľa fyzikov, jednými zo základných stavebných kameňov všetkej hmoty vo vesmíre, napísal server BBC. Ale v súčasnej fyzike sa má za to, že interakcia všetkých častíc a predmetov majú na svedomí 4 základné sily.

Nové pozorovania z experimentálneho laboratória Fermilab v Americkom štáte Illinois však podľa vedcov už naznačujú, že mióny medzi sebou interagujú doteraz nepopísaným spôsobom. ‚Prišli sme na to, že interakcia miónov nezodpovedá štandardnému modelu‘, vyhlásil britský profesor Mark Lancaster.

A štandardný model je široko akceptovanou teóriou, ktorá vysvetľuje, z akých častíc sa skladá hmota a ako spolu tieto častice interagujú. ‚To je určite veľmi vzrušujúce, pretože to možno poukazuje na budúcnosť s novými fyzikálnymi zákonmi, novými časticami a novou silou, ktorú sme doteraz nevideli‘, dodal.