NASA a Čína zdieľajú spolu údaje o Marse!

8. apríla 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história veda viera vzdelanie zákon zázraky život zjavenie

Údaje zhromažďované ich kozmickými loďami. Spoločnosť SpaceNews hlási, že to zahŕňa zdieľanie orbitálnych detailov nových orbitov z Číny a aj Spojených arabských emirátov, aby sa zabránilo možným kolíziám. 

‚Lenže najnovšie‘, uviedol úradujúci administrátor NASA Steve Jurczyk, ‚sme si s nimi aj vymieňali údaje o tom, že poskytovali svoje orbitálne údaje, a údaje o efemeridách, pre svoju misiu na obežnej dráhe Marsu Tianwen-1’.

Spojené Štáty sa môžu zapojiť do bilaterálnej vesmírnej spolupráce s Čínou na základe nenávistného ‚Vlčieho dodatku‘ s obmedzeniami. Ale pred akýmikoľvek navrhovanými rokovaniami s Čínou musí byť NASA potvrdená úradom FBI!

Hlavne, že nehrozí prenos technológií a že rokovania nebudú zahŕňať nikoho, kto by sa podieľal na ‚porušovaní ľudských práv’! Aj keď prípadne budú mať orbitálne detaily novej kozmickej lode ochranu americkej a európskej kozmickej lode.

Prístup k poveternostným podmienkam a ďalším údajom o životnom prostredí by bol pre Čínu prínosom, keď sa Tianwen-1 pokúsi v máji alebo v júni pristáť s malým roverom na Marse, lebo vesmírna spolupráca je prospešná pre všetkých.