Čínska vesmírna stanica do roku 2022!

24. marca 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Čínska vesmírna stanica bude predstavená do roku 2022! Čínsky národný vesmírny úrad (CNSA) oznámil, že do roku 2023 je plánovaných 11 štartov a s 12 astronautmi, ale do roku 2022 bude uvedená do života vesmírna stanica.

Ciele už boli zverejnené na okraj konferencie Národného výboru čínskej ľudovej politicky poradnej konferencie (CPPCC), ktorá sa uskutočnila 6. marca bývalým astronautom, ale aj súčasným zástupcom hlavného inžiniera, generálmajor Yang Liwei.

Podľa správ v agentúrach TASS a Sputnik Yang povzbudil celú mládež, aby sa pripojila k úsiliu i o vesmírny prieskum. Agentúra CNSA ukončila vlani v októbri svoju ale už tretiu náborovú kampaň astronautov, ktorá zahŕňa 17 mužov a 1 ženu. 

Predchádzajúce kampane sa však zameriavali iba na vojenský personál, ale pretože ich ambiciózny plán inaugurácie vesmírnej stanice do roku 2022 má zahŕňať všelijaké rôzne disciplíny, ako je strojárstvo a stavebníctvo, bol nábor otvorený pre civilistov!