Nová diplomatická taktika Číny vo svete!

7. marca 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč večnosť veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Čínska diplomacia ‚vlka bojovníka‘ dnes čelí už čoraz väčším medzinárodným odporom! Prečo sa Čína otvorene uchyľuje k takej diplomacii? Stal sa tento agresívny štýl novou normou len pred nedávnom a zo žiadneho dôvodu? 

Po prvé, táto zmena nenastala náhle. Od roku 2010, keď HDP Číny predstihlo Japonsko ako druhé najväčšie na svete, si Číňania získali väčšiu sebadôveru a čínska zahraničná politika sa stala asertívnejšou za vlády Deng Xiaopinga.

Pretože komunistická strana naďalej podporuje princípy ‚štyroch dôverných tajomstiev‘ – 1. naša zvolená cesta, 2. náš politický systém, 3. naše smerujúce teórie 4. naša kultúra – a tak čínsky nacionalizmus stúpa cez diplomaciu ‘vlka-bojovníka’!

Prezident Si Ťin-pching sa v posledných rokoch zasadzoval za ‘bojovnosť‘ pri viacerých príležitostiach, či už hovoril s vojakmi alebo funkcionármi strany. To ale zjavne zvýšilo morálku čínskych úradníkov a diplomatov a podporilo asertívnejší štýl!