Očkovacie pasy v EU sa očakávajú do leta!

1. marca 2021, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história pravda Reč večnosť veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Jedným z najspornejších problémov dneška, ktoré vodcovia EÚ riešili, bola otázka pasov digitálnych vakcín pre tých, ktorí boli očkovaní. Južné štáty v Europskej Únii ako Grécko, Španielsko a Taliansko, ktoré sú však vo veľkej miere alebo úplne závislé od cestovného ruchu – sa domnievajú, že by takýto systém mohol uľahčiť leteckú dopravu a pomôcť im vyhnúť sa opakovaniu katastrofálnej letnej prázdninovej sezóny z minulého roku. 

Severní susedia sa zdráhali nakupovať kvôli obavám z diskriminácie, a aj z toho, či ľudia, ktorí sú očkovaní, môžu vírus vždy niesť. No na večernej tlačovej konferencii kancelárka Nemecka Angela Merkelová uviedla, že existuje konsenzus ohľadne získania certifikátov, nie však o tom, ako presne by sa mali používať. Dodala, že certifikáty by už mohli byť k dispozícii do leta, pretože blok potrebuje na vytvorenie technického rámca tri mesiace.