Založ si blog

Spojené Kráľovstvo a krízy Brexitu

Spojené Kráľovstvo bude pravdepodobne čeliť niekoľkým rizikám už na vysokej úrovni, vrátane zlej chrípkovej sezóny, trvalých štrajkov a prírodných katastrof, keďže sa podľa zverejnenej dôvernej vládnej správy blíži k záveru prechodné obdobie brexitu.

‚V zime 2020 by sa na konci prechodného obdobia Brexitu mohla vyskytnúť kombinácia závažných záplav, pandemickej chrípky, nových infekčných chorôb a aj koordinovanej priemyselnej akcie‘, uvádza sa v krátkosti v britskom denníku The Guardian.

Tento dokument, ktorý sa datuje do septembra a ktorý načrtáva 20 oblastí možného rizika od zdravotníctva po policajné kontroly, varuje pred možnými narušeniami veľa dodávateľských reťazcov, hospodárskou krízou a neporiadkami. 

Tieto faktory bude ešte zhoršovať pandémia COVID-19 , ktorá si v krajine bude ešte naďalej vyberať svoju daň, najmä v oblasti zdravotnej starostlivosti. Pandémia bude obmedzovať zdravotníctvo a starostlivosť na prípravu konca obdobia!

UK oficiálne opustilo EÚ 31. januára 2020 a v súčasnosti prechádza už iba prechodným obdobím do 31. decembra 2020. Londýn a Brusel sa snažia rokovať o ďalších dohodách, ktoré sa týkajú niekoľkých citlivých tém. Johnson chce opustiť EÚ bez dohody!

Čína – rezolúcie BR OSN sú záväzné!

28.03.2024

Čína včera považovala za potrebné pripomenúť Bidenovej administratíve, že rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, sú záväzné pre členov OSN. „Rezolúcie Bezpečnostnej rady sú záväzné,“ povedal novinárom v Pekingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien. Bezpečnostná rada musí naďalej pozorne sledovať situáciu v Gaze a v prípade potreby sa [...]

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,384
Celková čítanosť: 3816162x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie