Trump nie prvý infikovaný prezident USA

3. októbra 2020, jankratky, Nezaradené

Trump nie je prvým sediacim americkým prezidentom, ktorý bol infikovaný potenciálne smrtiacim vírusom uprostred pandémie – rovnako sa tak stalo s Woodrowom Wilsonom v roku 1918.

Prezident Donald Trump v piatok oznámil, že má pozitívny test na Covid-19, a nie je prvým sediacim prezidentom, ktorý uprostred pandémie uzavrel vysoko nákazlivý a potenciálne smrtiaci vírus.

Wilson nebol zdravý muž, ale ‚vždy krehký‘, povedal Howard Markel, lekár, ale i historik medicíny na Michiganskej univerzite.’Ďalej bude mať príznaky ako bolesti hlavy, vysoké horúčky, kašeľ a nádchu‘, uviedol Markel. 

Trump cez noc tweetol, že spolu s prvou dámou Melaniou Trumpovou mali pozitívny test na koronavírus po tom, čo Biely dom potvrdil, že pomocník Hope Hicks mal tiež pozitívny test a nejaké príznaky toho istého vírusu

Mnoho odborníkov na infekčné choroby a historikov medicíny urobilo medzi rokom 1918 a dneškom ďalšie paralely. Boli zatvorené aj školy a podniky a infikovaní ľudia boli pred sto rokmi v karanténe.

Federálna vláda Ameriky hrala počas tejto éry v americkom verejnom zdraví veľmi malú úlohu. Na rozdiel od dneška neexistoval CDC ani národný úrad verejného zdravotníctva v USA, ani Úrad pre potraviny a liečivá!

‚Keď sa dnes volí prezident, v skutočnosti sa potenciálne volí viceprezident‘! ‚Pretože v prípade, že Donald Trump ochorie a stane sa práceneschopným, čo potom? Potom sa zvolený viceprezident stane prezidentom Ameriky’!