DE – Navaľny otrávený Novichokom!

4. septembra 2020, jankratky, Biblia Boh história politika pravda veda zdravie život zjavenie

Hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert uviedol, že podľa toxikologických testov, ktoré už vykonali na vzorkách krvi Alexeja Navaľného nemeckým vojenským laboratóriom, ktoré však nepomenoval, v súčasnosti už existuje jednoznačný dôkaz, že ruská opozíčna postava bola otrávená nervovým agentom rodiny Novichokovcov, informovala agentúra časopisu Reuters. 

Zatiaľ čo hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes informoval, že Kremeľ nedostal od Berlína žiadnu správu o týchto zisteniach ani odpovede na akékoľvek predchádzajúce žiadosti o podrobnejšej lekárskej informácie o Navaľného stave, Seibert slávnostne oznámil, že federálna vláda bude informovať svojich partnerov v EÚ a NATO o výsledkoch tohoto kriminálneho vyšetrovania!

Z toho vyplýva, že na Rusko by mohli byť uvalené sankcie. DE kancelárka A. Merkelová vo svojom vyhlásení povedala, že ‚je teraz zrejmé, že išlo o pokus o vraždu Navaľného. Je obeťou trestného činu. Mal byť umlčaný. To ale vyvoláva veľmi ťažké otázky, na ktoré môže a musí odpovedať iba ruská vláda. To je v rozpore so základnými hodnotami, za ktorými stojíme’!

Zatiaľ britský Guardian to vysvetľuje podrobnejšie keď uvádza, že podľa Der Spiegel sa odborníci v berlínskej nemocnici Charité, kde sa Navalny liečí, poradili s britským tajným laboratóriom Porton Down, ktoré je známe svojou úlohou v minulom prípade otrávenia Skripaľovcov, práve kvôli možným detailnym podobnostiam v súvislosti so známym Útok Skripaľov 2018.