USA policajti: ‚bojujeme za naše životy‘!

21. augusta 2020, jankratky, Biblia Boh citáty história politika pravda zákon život zjavenie

Policajné odbory spolu aj s asociáciami v Spojených štátoch podporujú Donalda Trumpa na tohtoročnej predvolebnej kampani, pričom citujú svoju podporu polícii v čase, keď sú čoraz viac pod útokom a sú vykreslení ako rasistickí násilníci, ktorí predsa viktimizujú ‚pokojných demonštrantov’!

Benevolentná asociácia polície v New Yorku (PBA), ale aj v New Jersey, aj na Floride, medzinárodná únia policajných asociácií a národná únia policajných asociácií, ktorá už zahŕňa 100 policajných jednotiek a združení na celoštátnej úrovni a 24k dôstojníkov, všetci podporili prezidenta. 

Pat Lynch, prezident NYC PBA, povedal 14. augusta na golfovom ihrisku Trumpovi v New Jersey, že si nepamätal, že by PBA niekedy podporovali za kandidáta na USA prezidenta vo svojich 36 rokoch ako policajt, ale povedal: ‘Som na to hrdý, že ste získali túto podporu’! A dodal:

‚Pán prezident, bojujeme za svoje životy. Nechceme, aby sa to rozšírilo do zvyšku našej krajiny, lebo potrebujeme váš silný hlas v celej krajine, aby sme mohli povedať, že vždy máme potrebnú podporu presadzovania práva pre mestských a štátnych úradníkov tejto krajine’! 

USA policajní dôstojníci dnes odchádzajú do dôchodku už v dvojnásobku priemerného množstva osôb, citujúc nepríjemné podmienky a nedostatok podpory od primátora Lori Lightfoot z Chicaga! Priemerný počet odchodov do dôchodku je obyčajne 24, ale v auguste ich bolo 51 ale 59 ich bude v mesiaci september!